The Monument och London museum

I förra veckan när jag fortfarande höll på och testade alternativa resvägar gick jag av pendeln vid Cannon Street och promenerade till Bank. Dock råkade jag gå lite för långt och hamnade vid The Tower. Fastän jag hade väldigt bråttom kunde jag inte sluta stirra. Vilken bedårande vacker del av staden det här var som jag aldrig hade sett förut!

Så i helgen bestämde vi oss för att utforska den närmare. Vi åkte först till Monument och gick upp i det berömda monumentet. Det är ett minnesmärke över branden som härjade i London 1666 och förstörde fyra femtedelar av staden. Rekommenderas starkt för alla er med höjskräck som vill ha lite spänning i tillvaron. Rekommenderas inte lika mycket för dem som, liksom jag, precis tillfrisknat från en förkylning. Det är ändå 311 trappsteg…

The Monument London

The Monument London Utsikt
60 meter högt är monumentet. Det har hoppskydd men inte spottskydd (glömmer aldrig när Lena och jag såg folk som spottade från Eiffeltornet).

Som ni vet så hade jag verkligen noll koll på London innan jag flyttade hit. Jag måste t.o.m. erkänna att mitt intresse var måttligt. Så jag undrade förstås vad det var för gigantisk lavalampa man såg från tåget. “Det är ju The Gherkin!” upplyste min manager mig om. Fast egentligen heter den lustiga byggnaden S:t Mary’s Axe. Såklart man ville se den up close.

The Gherkin
Gammal och ny arkitektur i en salig blandning. That’s London for you!

Vi fick oss också en titt på Bank of England och Royal Exchange och sen gick vi till London Museum där man kunde få se vad som hänt med staden sedan istiden ungefär. Självklart var en stor avdelning tillägnad den stora branden. Det känns som om den nog knappast kunnat undvikas med tanke på hur slarvigt folk levde, hur rackiga husen var och att de inte hade någon brandkår.

Sedan gick vi till Denmark Street men vad vi gjorde där är en hemlighet… Så fick vi syn på rockklubben The Intrepid Fox där vi tog varsin bärs. Nelle ville nästan gömma sig när jag tog fram kameran som en annan turist och fotade den här:
Gargoyle rockklubb London
Johanna, den här är till dig!

8 comments to The Monument och London museum

You must be logged in to post a comment.