Smuts i snoken

14-åriga Johanna till 14-åriga Elisabeth:

– Asså, det är jättehäftigt i London, finns massa hårdrocksaffärer fulla med Alchemygrejer och, så här, gubbar som är silvermålade så att de ser ut som statyer! Men asså, en sak är ganska äcklig – det blir liksom svart på papperet när man snyter sig! Ja, det är sant, det kommer sot ur näsan på grund av alla avgaser!

Jag glömmer aldrig när jag hörde detta men jag vet inte om jag riktigt trodde på det. Nu vet jag att det är sant för näsan min är full av svart skit när jag kommer hem på dagarna.

4 comments to Smuts i snoken

 • fiendishrabbit

  London är värre än det borde vara p.g.a. staden ligger i en gryta, men svart snor är gemensamt för typ alla storstäder.
  Framför allt när det är varmt (avgaserna stiger snabbare när det är kallt), så det lär bli bättre framåt höst/vinter (fast vi får se hur din engelska lägenhet klarar vintern. Du har redan fuktskador, så jag väntar bara på att den ska läcka värme som ett såll. 🙂

 • Lena

  Always black snore… Hur många fårskinnstofflor, yllefiltar och fleecetröjor vill du att vi tar med oss till er när vi kommer? 😉

 • admin

  Hmm, vi får se hur kallt det blir. En sak är dock säker – det kommer bli väldigt dyrt att värma upp det här huset. Ingen isolering och elementen värms upp genom att en gasollåga tänds i en varmvattenberedare i köket var femte minut. Ekonomiskt och effektivt!
  Ta med gott kaffe vettja! 😉

 • admin

  Japp, fast den där golvtorkmaskinen som vi oundvikligen kommer att få hem kommer nog avge en del värme…
  Helt sant, går inte att andas här inne när det blir riktigt varmt.

You must be logged in to post a comment.