Seg, segare, kött på Abbaye

Fredag kväll. Som ett utskitet äpple hasar man iväg till den lokala puben på alldeles för trånga platåskor. Först ska det velas och ha sig angående om vi ska stanna kvar där och käka eller går vidare, t.o.m. frågan gällande om vi ska sätta ihop två bord till ett dubbelbord måste noga övervägas och diskuteras. (Det där gänget skulle behöva en alfahanne.) Äntligen mat sen. Jag beställer in en biff av något slag och väntar med rödsprängda ögon på att den ska levereras. Maten kommer in men WHADDAFUCK! Segaste biffen ever! Jag har inte ätit något så svårtuggat sedan den där hemska oxfilén på Möja för typ 20 år sedan. Funderar på om jag ska våga mig på att göra en Lena, dvs. vinka till mig kyparen och tala om att “Detta var oätligt”. Men jag orkar inte utan doppar en sladdrig pommes i bearnaisåsen och tittar på när alla andra äter upp.

Så kommer kyparen fram till mig. “Varför har du inte ätit upp? Var det inte gott?” (Fan fan, vad heter senor på engelska? Tendons. Det kan man väl inte använda om kött??) “It was just really, really chewy,” får jag fram. “Men! Ta något annat då! Vad gillar du? En sallad kanske? Du har ju inte ätit någonting, du måste vara jättehungrig!” Jag nickar och säger att “Ja tack, sallad blir bra.”

Jag är mållös. Inser att jag måste komma från världens otrevligaste stad. Stockholm. (Eller tredje otrevligaste – Tunis och New York är värre.) För aldrig att detta skulle ha hänt där. På Grand Hotel kanske men inte på en sylta.

Det finns bara ett sätt på vilket London är fräckare. Man blir mer bakis här! Två öl och sen huvudvärk hela nästa dag. Detta måste utredas närmare…

10 comments to Seg, segare, kött på Abbaye

 • Hmmm…jag kan nog forklara det dar med kottet.. Jag jobbade i manga ar pa en pub (bar, samt kok) eftersom jag ar utbildad kock. Inte for att man behover nagra som helst koks kunskaper for att jobba i ett pub kok. Maten kommer namligen in fardig och fryst. Som ready meals typ. Dom varms upp i mikron eller ocksa ar det “boil in a bag”. Maten kokas alltsa i forpackningen i en gryta med varmt vatten. kotten an ibland kokas pa morgonen for att senare varmas upp i mikron vid bestallning. Jag lovar nastan att det ar samma sak pa en del kedje restauranger som Garfunkels, Bella Pasta osv.

 • admin

  De andras biffar var i och for sig ok. Jag fick nog bara en dalig bit. Har hort att segt kott kan ha att gora med om djuret ar kastrerat eller ej ocksa. Sen kanske man inte ska ta medium rare pa ett sant dar stalle heller som jag gjorde…

 • Hittade din blogg via Ces’ sida och måste säga att jag blev glatt överraskad! Kommer definitivt fortsätta följa den!

  Ha en bra Bank Holiday-Helg
  AK

 • tomSmoke

  Det är väl gudarnas mening att du inte skall få äta för mycket såsom varande internationellt välrenomerad vgm-stjärna. Kommer det några nya låtar snart? Finns det något intresse av att göra något framträdande med bandet eller t.ex. workshop på distans?

  *lyssnar på judas priest lysande album nostradamus*

 • admin

  Mitt mål är i alla fall att åka till MAGFest kring årsskiftet. Jag har försökt att övertala Temp Sound Solutions att få göra ett sångframträdande med dem men vi får se hur det går eftersom Shawn Phases rygg har kukat ur samt att Ashane är kickad och House the Grate alltid ska ställa till bus på hotellet.
  Vi har två nya låtar på gång, Mega Man och F-Zero.

 • admin

  Kul, kul och tack detsamma!
  Ska kolla in din blogg också närmare vid nåt tillfälle.

 • Lena

  Nu börjar du kanske hajja varför vi tycker så mycket om den där stan? Ha ha, “göra en Lena”. Kenneth har garvat hela morgonen… Och jag oxå. Blir det middag på lokala puben efter fotbollen då? Vi har bokat biljetter o hotell nu!

 • admin

  Japp men vi tar en sallad nästa gång. Och sen blir det garden party hos oss! (I täckjacka kanske.)

 • Lena

  Garden party! Ja! Så trevligt. Först går vi å köper biljetter. Sen går vi på puben och dricker öl och käkar nåt lätt, sen blire fotboll och sen gardenparty hos er! Vilken toppdag! Söndag: http://www.camdenlock.net/camdenmap/map.html eller?
  Fast först ska vi till Santorini en vecka 😉

 • admin

  Låter som ett mycket bra program!

You must be logged in to post a comment.