Restauranger i London

Efter att ha bott i London i nästan ett år har jag hunnit testa en hel del restauranger och jag tänkte därför nu skriva en kort recension av några av dem. En del av dem är kedjor medan andra är lite större krogar inne i stan. Jag har inte brytt mig om lokala kvarterskrogar och liknande.

På det stora hela är jag ganska missnöjd med restaurangerna i London. Är man beredd att betala mer än 500 kronor per skalle går det säkert att hitta något riktigt schysst, men det tycker jag är lite mycket för en lunch.

 

London China Town

Det är skoj att gå på kinakrog mitt i China Town. Ganska gott käk och hyfsat billigt men personalen är stressad till max, klämmer fast hårstrån mellan pytsarna, frågar ideligen om man är färdig snart och kastar kopparna till kaffet på bordet. Man får inte ha ett svagt hjärta eller lätt för att sätta i halsen.

 

The George (kedja)

Schysst hak i klassiska engelska kvarterskrogstilen. Bra burgare och öl, najs miljö. Kan jag absolut rekommendera.

 

Masala Zone (kedja)

Vill du bli serverad av indiska hippies? Gå då hit. Motsatsen till London China Town ovan. Miljön är lugn och personalen mysig. Finns inget att klaga på i matväg heller förutom att det kanske finns lite väl få rätter att välja mellan. 

 

Soho Pizzeria

Soho Pizzeria ligger precis när man kommer ut från Carnaby street. Nu har jag bara testat deras pizzor så jag kan inte uttala mig om den övriga maten. Pizzorna var pyttesmå, svampiga och äckliga. En fryspizza från Marks & Spencer’s är mycket godare. Vad gör all personal där egentligen? Tio pers som bara står i ett hörn och pratar och noll gäster. Måste vara en front för någonting annat. Maffiamöten på undervåningen kanske?

 

Zizzi (kedja)

God italiensk mat i snygg miljö till bra priser. Finns ingenting att klaga på. Äter man upp hela chilifrukter och nästan får magsår får man skylla sig själv. Rekommenderas. Funkar säkert till affärslunch.

 

Sherlock Holmes

Ligger vid Westminster. Har man varit i London har man förmodligen passerat den här krogen. Så visst, den ligger centralt och är mycket populär men det rättfärdigar inte att det ska ta 45 minuter att få in maten. Inte heller är det acceptabelt att personalen försöker ta ens mat innan man är klar när man väntat så länge samt ignorerar en när man vill betala med kort och sedan suckar högt när man väl betalar. Tio pence i dricks fick de. Undvik!

 

Imli Indian Tapas

Ligger på Wardour street i Soho. Naturligtvis är indiska tapas en ren felaktighet, det är ungefär som att säga “norska mezedes”, men vem bryr sig? Ganska gott käk (dock helt osalt och inga saltkar på borden) men man blir inte mätt och det är alldeles för dyrt för det lilla man får. Menyn är dessutom förvirrande och innehåller konstiga regler som tar tid att fatta.

 

Ponti’s (kedja)

Lite snabbmatsstuk i italiensk tappning. Helt okej om man vill ha omväxling till Subway och KFC. Kanske något fräschare än de amerikanska snabbmatshaken.

 

Tower Hill Diner

Ligger precis vid Towern. You can’t miss it. Bästa lunchstället tycker jag. Trevlig personal som tackar särskilt för dricksen och liknande, god fish & chips, snabb servering och billigt. Flummigt inrett (fulare än ditt kök) men vem bryr sig? Rekommenderas varmt.

 

Vad kan jag säga? Jag är inte speciellt imponerad av medelkvalitén på restaurangerna i London. Det är mycket väntetid, dålig mat och hårstrån. Jag tycker det generellt sett är bättre i Stockholm. Man får nog vara beredd att betala minst 300 spänn om man ska få något som är bättre än det man kan laga till hemma själv på en halvtimme.

Nu senast vi var i stan bönade och bad jag om att få ta en burgare på KFC i stället för att sitta och vänta på sunkig mat i en timme på något halvdant men ändå dyrt ställe. Då vet man vad man får, det är billigt och det är snabbt. Subway är ännu bättre.

16 comments to Restauranger i London

 • Mufflon

  May I say, congratulations in aftershot! 😉
  FB påstod att det var din dag igår och FB ljuger väl aldrig.

 • fiendishrabbit

  Haha. Har du inte lärt dig än Wire, i London är medelkvaliten på ALLT riktigt dålig.
  Lägenheter, hotell, matställen, mataffärer, service, gitarrister, äldrevård, chokladkakor etc.
  Medelkvaliten suuuuuger. Sen finns det alltid schyssta godbitar lite här och där. Men i medel så är det skräp till överpriser.
  Speciellt på allting inom 5 kilometer från Tower Bridge.

  Pröva förresten Cafe Pacifico i Covent Garden, om du får plats. Lunchen var schysst när jag var där (för…suck, 10 år sedan) och det var ett av de ställena där vi åt lunch.

  P.S: Har du lite mer tid (och kanske lite hemlängtan) så kan du ju alltid försöka ta dig upp till Scandinavian Kitchen på Titchfield St.
  Fanns inte när jag var i London, men har hört genom folk jag känner att om du saknar köttbullar, korv med rostad lök, sillmackor eller påskägg så är det rätt plats.

 • admin

  Tack så mycket! Satte bloggen till auto-update. 😉

 • admin

  Heh, undrar varför det är så. Men så är det ju uppenbarligen. Det som glänser mest är väl servicen. Otroligt snygga brudar finns det också – minst 3 fotomodellkandidater per stadsvandring. 😉
  Tack för tipsen!

 • fiendishrabbit

  Haha. Jag skulle kunna göra ett ganska långt utlägg om interaktionen mellan konkurrensen om mark, konkurrens inom resturang industrin, personal purchasing power samt den delen av sociologi som reglerar köpbeteende. Tja, jag skulle säkert kunna blanda in lite historia också som de ekonomi-historiska bakgrunderna till Franchising, men det skulle vara överkurs. =D

  Men för att summera upp det. Medelkvaliten i London är dålig för att “that’s the economy babe”.

 • Jag håller fast vid att storbrittannien inte är ett i-land. Jag blev lite sugen på att ta tåget ner till London av att läsa det här inlägget iallafall!

 • admin

  Och jag håller fast vid att Sverige är en öststat. 😉

 • fiendishrabbit

  Men då skulle vi ju vara som Norge? Och det kan vi ju inte va 😀

 • Jag håller med, överlag tycker jag att den bästa lunchmaten finns på lokala, icke-turistiga pubar (vilka inte finns i Westminster där jag bor, eftersom det är hit alla turister kommer ;-)), men de engelsmännen skall inte direkt ha någon eloge för sin matlagning. Tack för en bra blogg, btw.

 • fiendishrabbit

  Nästan 3 veckor sen senaste uppdateringen. Så, vad händer i The Misadventures of Wire?

 • Heeej 🙂

  Fattar inte att det har tagit mig sa lang tid att hitta hit, alltid lika kul att londonbloggar – snyggt jobbat!

  Kolla garna in min om du har tid pa: londonsannas.blogg.se

  Ciao!

 • kan du rekommendera någon bra shopping i london?:D

 • Hej! Skulle du vilja utveckla de här tipsen till en mindre artikel som jag kan lägga upp på besoklondon.se? Det vore jättekul för våra besökare att få några insidetips 🙂

 • admin

  Oxford street ftw! 😉

 • Johanna

  Hej, kan du inte tipsa om lite vegetariska/veganska restauranger också, bra att ha när man tar tåget upp från Brighton! Jag undrar om du är intresserad av att ha lite info om språkresor till London på din sida? Hör gärna av dig. Johanna

 • Frida

  Vapiano ligger ju i London vid Oxford Street. Den mysigaste och godaste restaurangen jag någonsin ätit på.. och dyrt är det inte heller 🙂

You must be logged in to post a comment.