Phileas Fogg

Jag trodde aldrig att jag skulle få se dig igen! Phileas Fogg!

När min familj hade ett hus på Rhodos förr i tiden brukade vi vara där en månad om året. Min bror och jag tyckte alltid att det var så roligt att testa nya märken på mat, dryck och snacks. Mot slutet när vi varit på Rhodos över 25 gånger gjorde vi liksom en grej av att äta så mycket skräpmat och så lite grekisk mat som möjligt. Jag minns att många av dessa märken också var godare än dem som fanns hemma.

Ett av de varumärken jag minns tydligast och som förmodligen är förknippat med mest nostalgi är Phileas Fogg chips. Brorsan och jag var väldigt förtjusta i dem och jag ska tillägga att det här var innan tortillachips började säljas så flitigt hemma i Sverige. På varje påse fanns dessutom en knäpp liten reseberättelse om hur Phileas tvingades ta seden dit han kom och äta svinstarka chilichips tills tårarna sprutade för att sedan förstulet skölja ner alltsammans med tequila. Vilka minnen, haha! Jag minns att vi brukade sitta och knapra på dem i ett mörkt rum när det kom gäster upp till huset och vi gömt oss och låtsades att vi inte var där.

Nu har vi hittat Phileas Fogg på Sainsbury’s! Jag hade aldrig tänkt på att det var ett engelskt märke (rhodianska supermarkets är ganska så kaotiska). Yay, vilken lycka! Men var är reseberättelserna?

Phileas Fogg

You must be logged in to post a comment.