Notting Hill och Portobello road

Det enda vi kunde komma på just nu som vi inte har betat av i turistväg var det berömda Portobello road i Notting Hill. Man tänker såklart lite på filmen Notting Hill och undrar hur Hugh Grant hade råd att bo där egentligen.  (Eller ja, att själva Hugh Grant har råd är ju inte så konstigt, men ni fattar.)

Portobello Road

Det är ett väldigt speciellt kvarter. Mysigt, många låga hus och sedan sådana här färgglada saker.

 

Notting Hill

Konkurrensen har gjort att vissa företag gör vad som helst för att synas. Vad sägs om att sätta upp hundratals symaskiner i en hel klädaffär? Nu syns det inte så bra på kortet men på varenda sådan där hylla står en sådan där riktigt gammal symaskin.

 

Hajmun

Man blir inte så sugen på att handla men det finns mycket skojigt att titta på.

 

Tiger

Vi hetsade varandra att springa fram och ta konstiga kort. Den här åkte jag på. Nelle står och flinar i bakgrunden.

Som sagt, köplusten infinner sig inte riktigt. Det är lite för mycket, lite för pråligt, lite för konstigt. Men det finns massor att titta på och garva åt. Gamla antikaffärer med medicinbollar från 1800-talet. Typ. Helt klart sevärt och ganska soft en vårig söndag.

1 comment to Notting Hill och Portobello road

  • Lena

    Notting Hill är ett måste. Helst en lördag när det är marknad. Ännu mer att titta på och garva åt! Man kan t ex köpa gamla biltutor och ge bort i julklapp… Men den var så torr nu och gummitutan färgade av sig big time, så nu är den kastad. Dags att köpa en ny 😉

You must be logged in to post a comment.