Madame Tussaud’s och St Paul’s Cathedral

Vi hade besök av två bodensare i helgen, nämlich Nelles mamma och moster. Som de flesta andra hade de en lista på saker de ville göra i London. En av de sakerna var, inte helt otippat, Madame Tussaud’s vaxkabinett. Nelle och jag var lite skeptiska, men vad fan, det är ju en sådan där sak man “ska” ha sett så låt gå. Vi blev positivt överraskade faktiskt. Som underhållning var det riktigt kul. Humorn kanske ligger lite i just att det är så barnsligt och dumt. Sen att se alla andra turister som pussar på och larvar sig med dockor är en del av behållningen. Många av oss svenskar blir också fascinerade av hur korta vissa kändisar är. Christina Aguilera var nästan den största chocken – en pygmé! Hur kan en så liten låta så mycket? Ett mysterium. En annan som var kort i rocken var Kapten Picard.

Kapten Picard
Live long and prosper. Jag blev alldeles till mig… not.

Hulken var däremot lång – ja, en massa superhjältar fanns såklart på plats. En liten avdelning för skräck hade de också. Gravida och personer med hjärtproblem varnades för att gå in. “Live actors, don’t touch!” stod det på en skylt. Men det omvända gäller inte för dessa live actors får tydligen ta i besökarna. Jag fick en knytnäve på kinden av en zombie och Hannibal Lector plockade hårstrån ur huvudet på mig.

Madame Tussaud's
Skräcksektionen. Om det inte varit för allt blod kunde man trott att det var nåt annat.

Ingen brydde sig om Benny Hilldockan förutom jag. Folk är olärda. Jag tyckte förresten jag såg en bild på Nelle och Hitler i profilbilden på Facebook.

Sen bar det av till St Paul’s Cathedral. Redan på utsidan fick vi syn på folk som gick allra högst upp i den lilla ringen som går runt spiran i toppen. Hjärtat stannade för en hundradels sekund och man blev lite svettig i händerna. Vi gick inte dit, första våningen räckte. Höga höjder är en av de få spännande saker i en modern människas liv men någon måtta får det vara. Herregud vilken byggnad. “Här får hela Gud plats!” sa Nelle så gudfruktigt han kunde.

St Paul's Cathedral
Enda bilden vi fick på St Paul’s Cathedral. Man får inte fota där inne. Men som jag brukar säga: Youtube och Googles bildarkiv. Det finns alltid någon tidigare besökare som varit fräck nog att bryta mot reglerna.

2 comments to Madame Tussaud’s och St Paul’s Cathedral

  • Lena

    Härligt! Ända sedan Nelles FB-bild har jag längtat efter ett litet reportage. Tack! Och visst är det roligt att larva sig med vaxdockorna. Det är ju därför de är där! Händer nya saker hela tiden. Finns tåget kvar?

  • admin

    Ja, vi åkte något tåg i form av taxibilar. Tänkte på Junibacken då faktiskt, det var minst lika ballt!

You must be logged in to post a comment.