Lya i London

Vi har nu lyckats hitta en lya i Bromley. Mäklaren behövde nog med information för att kunna sno Nelles identitet och eftersom det var lite svårt att öppna ett bankkonto fick han gå omkring med cash för depositionen på sig i flera dagar. Lovligt byte… Nelle har lyckats räkna ut att den är ungefär 35 kvadratmeter (man pratar aldrig om lägenheters storlek i kvadrat i England, bara om antal rum), har en spis från 60-talet och trägolv i badrummet. Någon hade ryckt ut badrumsskåpet från väggen så att kablarna stod rätt ut och golven är tydligen gröna och fulare än någonting vi sett från 70-talet i Sverige. Till råga på allt var det inte flyttstädat alls. Typiskt engelskt, har jag fått veta. 12.000 kronor i månaden kostar schabraket. Som hittat!
Jag tycker hur som helst att den på bilderna ser ut att vara jättecharmig men Nelle säger att det bara ser ut så, att jag inte ska låta mig luras. I kontraktet står det uttalat att man absolut inte får sjunga – som om de på något läskigt sätt listat ut att just jag skulle flytta in.

Nu har vi suttit och chattat på MSN för att försöka komma överens om vilken soffa vi ska välja. Använt ritfunktionen för fullt. Häromdagen fick jag gå husesyn – genom webbkameran på hans laptop. Jag som inte är uppvuxen med Internet kan inte låta bli att ofta tänka på hur otroligt praktiskt allting har blivit men den “nya” tekniken.

Vill ni se?

 

Burspråk - Lya i London

Burspråk och skiiiiitsnygga gardiner.

Öppen spis i nya lyan i London

Öppen spis. Ska bli ett sant nöje att testa om den funkar (hooost hoooost).

Trädgården till huset i London

Trädgård, lyx! Hundkoja?

Hallen i huset i London

 

Världens fräschaste spisfläkt

Världens fräschaste spisfläkt. Gross va?

2 comments to Lya i London

 • fiendishrabbit

  Tja, jag har sett MYCKET värre lyor.
  Det i trädgården tror jag är ett trädgårdsskjul.

  12k i månaden. Wha? *head asplodes*
  Hur i helvete. 12k i månaden för 35 kvadrat? Det är fan-i-mej sjukt (trots kronkursen, vad blir det i Pund?). Vilket område är det?
  Från vad jag ser i fönstret/trädgården så ser det ut som vilken burb i London som helst (vilka man kan hitta allt ifrån 10 minuter till 2 timmar bort ifrån centrala london).

 • admin

  100 pund i månaden är council tax. Nu när jag kommit hit inser jag att det nog ändå måste vara 40 kvadrat. Snubben min är inte så bra på att uppskatta storlekar på lägenheter som jag. Så har jag också varit på en hel drös visningar i min dag.
  Det här ligger i Bromley. Tar väl 20 minuter in till city. Att jämföra med typ Huddinge-Stockholm kanske.

You must be logged in to post a comment.