Londonsvenskar

Nu har vi sett Richmond också. Vi var där på sconesfika hos Nelles före detta jobbarkompis. Gamla klasspolaren som var med om den klassiska Gun-Irisgrejen var också där. Senare kom ännu en kille från gamla företaget dit. Det verkar som om alla som kommer från den splittrade spelbranschen flyttat till London. Så där satt vi, tio svenskar, och snackade om England och deras sunkiga hus, svininfluensan och det pårökta systemet. En tjej berättade att hon blivit “rånad” av en tioårig tjej som bara ryckte pengarna ur handen på henne. Hon hade fått åka runt i en polisbil och leta efter ungen. Nu vet vi varför vi hör sirener hela tiden, det är tioåriga små busar som har tagit pengar från 25-åriga tanter.

Sedan blev vi introducerade till Tiny Tim av värdinnan som tydligen dyrkade denna ukulelespelande falsettsångare. En något udda idol måste jag säga. Alltid kul att träffa på andra svenskar och höra vad de tycker, även om de verkar ha haft ett bestämt syfte och mål med att flytta hit medan jag bara hamnat här lite av en slump och lever varje dag som om den vore den sista.

3 comments to Londonsvenskar

 • fiendishrabbit

  Tja. Tiny Tims “Living in the Sunlight” till sekvenser gjorda i Garry’s mod (vanligtvis G-man) har ganska mycket blivit en internet meme.

  http://gmanwonderful.ytmnd.com/
  http://www.youtube.com/watch?v=zPxSXoRFnyw

 • tomSmoke

  Spelbranchen i England, som väl är mest Londonbaserad, är ju tio gånger större än i sverige som bara har 1200 antällda (och ca 150 färre nu när Grin gick i graven) så det är nog inte konstigt att många svenskar hittar dit. Det finns inget jobb för en uttråkad anglofierad spelforskare med god insyn i LAN-branchen, som har gjort spelmusik till några spel (dock inget AAA)?
  Har jag uppfattat det rätt om att du kanske ska göra inhopp i ett vg-band på Mag-fest?

 • admin

  Ja. Jag ska inte säga det med säkerhet men det verkar som om flera också inspirerades av oss när vi flyttade. Lite som grupptryck fast på ett bra sätt.
  Om jag tror att det finns (bra) jobb för dig här? Absolut, utan tvekan. Är man lite flexibel och kan stå ut med att vissa företag är lite honko-ponko så finns det massor med jobb här, garanterat. Utbildning är dessutom mycket värt och frilansjobb räknas som en bra merit till skillnad från i Sverige.

You must be logged in to post a comment.