Lill-lördag på puben

Vi var på pub inne i London med fyra andra svenskar igår. Shit, jag har verkligen legat av mig. Jag har tokont i huvudet och mår illa idag och jag drack ändå bara 2 1/4 öl! Löjligt.

Hur som helst. Vi träffade ett gäng svenskar, alla helt olika oss och den typ av människor vi brukar umgås med. Men det är just det som är så kul när man kommer hit. Folk söker kontakt och bryr sig inte om ifall man har så mycket gemensamt eller ej. Engelsmännen är ofta ganska reserverade och har redan en bekantskapskrets och då får man helt enkelt söka sig till andra emigranter.

Vi hade väldigt trevligt. Först drack vi bärs och åt på en halvstökig pub som serverade den segaste kyckling världen har skådat. Sen gick vi vidare till ett mindre hak i Westminster. Ett sådant där rustikt plejs med bruna träväggar, ristade bilder på fönstren, old style bardisk och stor väggklocka från IKEA bara för att förvirra. Klientelet var lite speciellt. Först kom det in ett ganska sansat gäng varav en kvinna var utklädd till knekt. Ja, hon hade en sådan där “Tengil-hjälm”. Om det var en möhippa så var det världens lugnaste. Lite senare kom det in en något mer högljudd grupp med bland annat två transvestiter. En av killarna som hade tajt klänning, smink och lång, svart peruk kom och tiggde pengar med en stor, blå hink. “Sponsra mig, snälla! Jag ska till Disneyland!”

Jag armbågade Nelle: “Hörru, skulle du palla att klä ut dig så där?” “Ja, jag skulle ju hellre klä ut mig till brud än att tigga pengar alltså,” blev svaret.

10 comments to Lill-lördag på puben

 • fiendishrabbit

  Eftersom det är sommar så kanske det var någon som jobbade som guide eller något.
  Hade en kompis som jobbade som turistguide vid Stegeholms riddarspel. Efter som han ägde sin egen re-enactment kostym så var det inte helt ovanligt att om folk skulle ut och dricka efter jobbet så hade han inte tid eller plats att byta om.

  Sa han i alla fall. Jag tror att det var för raggfaktorn. Funkar inte så bra för folk som ser alldagliga ut, men för någon som ser hyfsad ut och med bra fysik så är raggfaktorn i rustning dokumenterat högre. Mycket högre.

 • admin

  Hur är raggfaktorn på transa-looken då? Tänkte att du kanske visste? 😛

 • fiendishrabbit

  Ingen aning. Har aldrig sett den i action så att säga, varken från den ena eller den andra sidan.
  Tror inte den är särskilt hög dock.

 • Johan

  Kan väl bara bra att ha rustning på krogen också. Tar ju krogslagsmål till en annan dimension…försök nita någon med hjälm utan att bryta alla ben i handen 😛

 • Steve

  “Shit” <<<<<<<< ursäkta??!!

 • Tomas

  All makt åt Tengil, vår befriare!

  Ja nu hittade jag hit också från din gamla blogg.
  Haha, den dagen jag ser Nelle utklädd till brud så ska han fan få pengar vare sig han vill det eller inte 🙂

  /Tomas/Mufflon

 • admin

  Där har vi det. Det är ju jämt slaggis på krogen här. Fast det var ju en tjej som hade hjälmen och killar som var transor. Mejkar inte sense ändå… hmm.

 • admin

  Yup, shit is a common Swedish word! 😛

 • admin

  Hej, kul att du har hittat hit! Nelle har faktiskt kommit ett steg närmare brudstadiet nu när han rakat av sig skägget. Fast han är fortfarande väldigt långt ifrån…
  Dock finns det risk för att jag blir anklagad för lammkött nu när han ser så där ung ut!

 • Lena

  Det är nog du som är mest lik lammkött 🙂
  Men jag vill se en BILD på Nelle utan skägg!

You must be logged in to post a comment.