Känner du dig ensam?

Vill du verka viktig, upptagen och populär? Fyra ord: Blocket. Bortskänkes mot avhämtning.

Denna lilla fras lockar till sig folk som flugor till skit. Du blir alldeles nedringd. Jag har prövat att sälja prima, felfria möbler som kostat tusentals kronor i inköp för en hundring. Då är nästan ingen intresserad och de som är det ska komma och titta och inspektera, vela och ha sig. Så fort man skänker bort något hamnar däremot fan och hans moster i extas.

Lite skoj är det faktiskt. Dels är det roligt för att folk blir glada men det är också kul för att det är ett av de få tillfällen då svenskar tvingas ta kontakt med främlingar. En annan rolig aspekt är att folk är så giriga!

– Den där tv:n ni skänker bort, vad är det för sort?

(Ja, det är såklart en 42-tums plasma HD, vad trodde du?)

– Sängen, har den bäddmadrass? Inte? Näha, då vill jag inte ha den.

(För du vill inte pröjsa några hundra för en ny bäddmadrass eller? När du kan få en hel säng gratis.)

Ja, en del skratt blev det från vår sida.

Det sötaste var en pappa som kom med sin tioåriga son och köpte Nelles gamla B.C. Rich för en femhundring. Pojken tyckte förstås det var en jättecool hårdrocksgura och bara nickade blygt när pappan frågade om han ville ha den. Då mindes man själv när man som ung nästan kände en sorts vördnad för balla instrument, man kände sig knappt värdig.

Jag gav bort alla mina krukväxter till morsan och två tjejer på Odlas krukväxtforum. Jag kunde bara inte med att slänga de små liven. Så det har sprungit fler människor här än på riktigt, riktigt länge. Vill du få nya vänner? Bortskänk mot avhämtning!

You must be logged in to post a comment.