I-landsproblem

Det otänkbara har hänt. Storstrejk på British Airways under julhelgen. Gissa vem som ska åka med BA i mellandagarna? Jepp, rätt svar, du har vunnit en resa till Baltimore.

På nyheterna i morse meddelade en talesman för flygbolagsskämtet att man nu måste ”sit tight” och vänta på besked. Förmodligen kommer man inte att veta förrän bara ett par dagar innan resan om den blir av eller ej och då är det antagligen för sent att köpa en ny biljett. Notera att det fortfarande går att få ett skäligt pris på en ny resa än så länge, men det törs man ju inte eftersom den bokade flygningen fortfarande kan bli av. Inte heller vet man om man får sina pengar tillbaka för resan som redan är betald.

För mig får det här dessutom ännu större konsekvenser på grund av en helt annan sak som jag kanske avslöjar i morgon. Ack ve.

9 comments to I-landsproblem

 • Jag var bokad med BA mellan den 22a tom den 4e Januari och jag ringde dom klockan 6 i morse (kom inte fram annan tid)och bokade om min biljett, sa nu aker jag pa mandag i stallet.

  Min kompis flyger den 23e och dom sa till henne att hennes flyg var inte installt.

  Du far tillbaka dina pengar endast om planet blir installt, men det ar gratis att boka om for annan tid och dag.

  Om du kan boka om biljetten sa gor det. Det ar inte ofta som unite staller in en strejk, tyvarr!

 • admin

  Men gud vad bra att du säger detta! Ska absolut ringa dem ikväll då. Tack så jättemycket för informationen, det rockar att ha en blogg. 🙂

 • kommer du inte fram (jag kom inte ens in i telefon kön när jag ringde på kvällen) så ring när dom öppnar klockan 6 sharp. Jag satt i telefonkö i 20 minuter men de var det värt.

  Lycka till!:)

 • Trevligt av dom att bara lagga pa!

  jag tror dom bara hittar pa nu for att fa sa fa som mojligt att boka om biljetten och det beror pa vem du pratar med vilken info dom ger. Jag vet att dom forsoker gora ett schema over plan som kommer att ga nar dom far reda pa hur manga annstallda som tanker dyka upp, men det ar val inte klart an.
  Jag kunde boka om sa jag aker den 21a, vilket ar dagen innan strejken, sa for mig ar det ok.

  Om du kan lagga om resan och aka nagra dagar tidigare eller senare sa gor det! Du har ratt till att gora det fran nu och tom December 2010. Ring och krav att fa byta. Tyvarr blir det inget refund om ditt flyg inte blir installt sa man kan inte boka om med ett annat bolag.

 • Lena

  Men FY vilken röra!
  Man kan ju tro att du är i Italien…
  Hoppas verkligen det löser sig!!!

 • admin

  Spelar ingen roll om man kan boka om eller inte eftersom jag inte kan flyga utan för strejkdatumen. Hela resan bygger på att jag ska vara där mellan 1 och 4 januari. Det verkar även vara för sent för att köpa en biljett av annat företag. Kollade idag och priserna stiger för varje timme.
  Om min flight är inställd är det körrt. Hej då USA.

 • Ja det är ju värre…tyvärr kan du bara då hoppas att strejken blir inställd. Bra nyheter för dig är att domestic och european flights blir inställda innan cross atlantic så vi får hålla tummarna. Du borde veta om ett par dagar om ditt flyg går eller inte.

 • Lena

  “Cabin crew strike called off” läste jag på nätet. PUH för dig! Have a nice trip!

You must be logged in to post a comment.