Huset har gått i sönder

Theres a crack up in the ceiling
And the kitchen sink is leaking
Out of work and got no money
A Sunday joint of bread and honey

What are we living for?
Two-roomed apartment on the second floor
No money coming in
The rent collectors knocking, trying to get in

Nää, riktigt så hårt är livet inte här! Men nu har Kinatanten under börjat klaga över en fuktskada i sitt tak. Ingen vill riktigt ta ansvar. Landlorden säger att vi ska kontakta mäklaren och mäklaren svarar inte i telefon. Kinatanten vet inte vad hon ska göra, trots att hon tydligen äger sin lägenhet. Fuskbygget börjar ta ut sin rätt. Den här upplösningen kan bli intressant.

Stay tuned.

5 comments to Huset har gått i sönder

 • Hmmm…maklaren jobbar nog inte pa sondagar. Om det lacker fran eran lagenhet sa ar den agaren som ska fixa detta, inte kinatanten aven om hon ager lagenheten under. Eftersom det ar en fuktskada ar det en emergency och maste fixas snarast. Du kan halsa hyresvarden att ju langre han vantar desto dyrare blir det.

  Nu ar jag inte saker pa att det ar maklaren som ska fixa detta, men vilket satt du an ser pa det sa ar det hyresvardens ansvar att nagon fixar det.

  Om det inte blir fixat asap hota med environmental health. Det brukar ge resultat eftersom dom kan se till att din hyresvard forlorar ratten till att hyra ut lagenheter.

  Lycka till!

 • admin

  Tack för tipsen! Mäklaren har alltså inte svarat på flera veckor. Ägaren hänvisar bara till mäklaren. Men det löser sig nog. Skönt man inte äger kåken!

 • fiendishrabbit

  Fuktskador är typ Londons sätt att säga “Hello”.
  När man väl har fått en fuktskada tack vare den usla byggstandarden, blivit ignorerad av sin Landlord och bitchat om det till sina kompisar som alla har haft en liknande upplevelse så vet man att man är en riktig londonbo 🙂

 • admin

  Maybe it’s because I’m a londoner? 🙂

 • fiendishrabbit

  Så länge som du inte är en Berliner (dvs en syltmunk).

You must be logged in to post a comment.