Grillfest på hundnivå

I helgen var vi på en ganska bisarr grillfest som ägde rum hos en polack och hans indonesiska flickvän. Övriga nationaliteter som var representerade var slovaker, svenskar (en till förutom vi) och en skotte. Vi satt trädgården som hörde till huset och det var såpass varmt att man kunde sitta utomhus långt inpå sena natten – något man inte är van vid hemifrån så här års.

Nelle och jag hade med oss fläskkotlett och bearnaisesås. En del saker avviker man inte ifrån i första taget och Sainsburys bea var riktigt god. Grillandet ledde oss in på en diskussion om vegetarianer. Det kröp nämligen fram att den svenska killens grillmat var veggie burgers och att han inte ätit kött på åtta år. Han fick ta en del kommentarer och skratt från den indonesiska tjejen som bestämt hävdade att han missade något och att hon bara såg till hans eget bästa. Grönsaker kunde väl aldrig bli så gott som kött? Det roliga var att detta kom från en tjej som bara någon timme tidigare berättat att hennes farfar var kannibal. Inte hade han varit en rituell kannibal som åt redan döda människor heller, nej, han hade tydligen varit med och dödat och ätit folk från rivaliserande stammar. Hon fortsatte att ifrågasätta och småtracka honom för hans livsstil, bara för att sedan helt plötsligt fälla frågan:

-Är det någon mer här som har testat att äta hund?

Vi trodde först att hon skämtade men hon berättade vitt och brett om en viss sorts hund som man brukade äta i hennes hemtrakter. Den obligatoriska frågan blev naturligtvis, “hur smakar det?” och hon påstod att köttet var väldigt starkt till sin natur. Var man inte van vid att äta hund kunde man bli torr om läpparna och få lite tårar i ögonen. Har ni hört, så praktiskt! Ett kött man inte behöver krydda. Ordet hot dog får en helt ny innebörd. Någonting för Icakuriren att ta upp och tipsa om kanske?

Innan spritshoppen stängde klockan tio kutade svensken och skotten iväg för att köpa varsin flarra sprit. Förrädiskt! Inte helt otippat blev svensken fullast av alla, så full att han trillade av stolen och lyckades bända isär två fingrar i fallet. Dessutom blev han utsatt för ett praktical joke (indonesiskans idé, hon måste verkligen ha haft något emot honom) där alla gömde sig i ett utrymme för trädgårdssaker medan han var på toaletten.

När vi skulle hem envisades han med att följa efter mig och Nelle trots att han inte bodde ditåt. Hoppas att han hittade hem till slut och att han inte glömde att titta åt rätt håll när han skulle över gatan.

You must be logged in to post a comment.