Forbidden Evil

Nelle var och såg Forbidden igår på klubben The Underworld i Camden. Han hälsar att de såg ut och lät som på den gamla goda tiden förutom att Russ Anderson hade blivit så fet och uppsvälld att ögonen knappt syntes och inte orkade röra sig så mycket på scenen. De körde som tur var bara material från första två plattorna.

Forbidden kommer till Sweden Rock senare i veckan.

6 comments to Forbidden Evil

 • fiendishrabbit

  haha. Forbidden Evil.

  Tja, de har definitivt inte varit kreativa de senaste 20 åren, och Russ är, som du säger, så fet att hans scenframträdande bäst beskrivs som “letargiskt” (och han har samma intensitet i sitt screaming heller).
  Men tekniskt sätt så är de grymt mycket bättre än de var på 80-90 talet.
  Har ju hört från veteranerna att innan ’95 så fanns det aldrig en koncert där Forbidden Evil spikade Forbidden Evil (det vill säga, antingen så fuckade Glen eller Craig up)!

 • fiendishrabbit

  “Och han har inte samma intensitet” ska det ju vara… >_<

 • admin

  Hoppas det inte är en kortisonbomb eller en Chuck Billy på gång där utan bara vanlig hederlig mat som gjort honom så fet. Att bli fet och hamna i dålig form påverkar sångrösten i högsta grad. Dock inga klagomål på den punkten från Nelle.
  Hmm, antingen var det mer droger och fylla på den tiden eller så var det en grej som jag noterat hos band jag varit med i och band som t.ex. Testament. När man är ung har man inte koll på att alla låtar går mycket snabbare när man väl ställer sig på scen bara för att man är så taggad. Numera spelar nog många live med clicktrack också och då är det ju inte så svårt att hålla ett “humant” tempo.

 • fiendishrabbit

  IMHO så brukar det hänga på trummisen. Beroende på vad man spelar så antingen hetsar eller sackar gitarr/bas (speciellt när man har upptakts beats). Om inte trummisen är kall nog så drar det iväg.

  Clicktrack funkar, men det är bättre att köra utan.

 • admin

  Sant.
  Trummisen igår var inte Paul Bostaph för övrigt utan den där Hernandez.

 • fiendishrabbit

  haha. “Den där hernandez”.

  Inget fel på Mark Hernandez, även om Gene Hoglan (som var trummis på deras USA reunion tour) hade varit mer dräggel så var Hernandez helt okej när de spelade i Köpenhamn 2006.

You must be logged in to post a comment.