Engelsmän – ytliga?

Innan jag flyttade hit hade jag fått höra att engelsmän, de är artiga som fan och jättetrevliga, men några vänner får man aldrig i dem. Nu när jag har bott här i ungefär fem månader kan jag nog tyvärr bekräfta att det finns en ganska stor portion sanning i det påståendet. Folk verkar inte vilja umgås. Eller alltså, gå på puben och andra liknande, ordnade aktiviteter funkar ju. Jag har lärt mig spelet. Man sitter där med en bärs i handen, kollar noga hur långt alla andra hunnit på sin och så försöker man hålla jämna steg med dem. Alla tar sedan sista klunken så samtidigt att det är riktigt imponerande, man stöter ut ett nöjt ”Aaah!”, ler ytligt och går var och en åt varsitt håll. Ordspråket ”Det finns ingenting som heter EN öl” måste revideras.

Det finns däremot ingenting som heter fika på jobbet. Vi har i alla fall en kultur att man hämtar te åt någon annan när man ändå är i köket. Helt meningslöst tycker jag. Herregud, att göra i ordning kaffet eller teet är ju en del av grejen. På så sätt rensar man skallen och dödar ytterligare några minuter, det är ju det som är meningen! Förutom det självklara att tjöta lite med någon när man ändå tar ett break.

Jag får lite känslan av att om man knackade på människorna här så skulle man höra ett ihåligt, plåtigt ljud och så skulle de falla ihop i en hög och säga “biip-biip!” (Eller kanske snarare “yoaight, yoaight”.) De känns lite som robotar. Hurtiga, glada, korrekta. Men det känns som om det är svårt att få dem att reagera starkt på någonting (förutom vid krogslagsmål då). Svenskar känns ju mycket mer spontana. Jag trodde aldrig att jag skulle få höra mig själv säga det här, men svenskar är fan roligare. Nelle har flera på sitt jobb och det är faktiskt en lättnad att se dem.

Hey, polare, hör av er mer! Jag behöver någon att garva hysteriskt med! Skypefika någon?

7 comments to Engelsmän – ytliga?

 • fiendishrabbit

  Svenskar…

  Roliga?
  Spontana?

  Inte direkt kvalitéer man förknippar med “svenskhet”.
  Alltså är det “lägre än lågt”.
  Eller så har du bara hamnat på en tråkig arbetsplats.
  Kanske borde sätta upp uppenbara provokationer eller något för att få igång snacket. Typ lappar med “10 reasons why american football is better than soccer”. Fast det kanske får dig avskedad =D

 • admin

  Hahahaha, ja! Bara att råka säga ordet soccer kan nog få folk här att vilja typ hoppa på mitt huvud.
  Svenskar är ÅTMINSTONE roliga när de festar!
  Det är inte bara på jobbet folk är trista. Men! Idag har jag fikat med en tjej i typ tre minuter! Framsteg. 🙂

 • fiendishrabbit

  3 minuter. Wow…
  När vi åkte till månen så var det ett mindre steg framåt för mänskligheten än 3 minuters kontakt med en annan människa.

  Överlag, på senaste tiden så har England gett mig lite 1984 vibbar varje gång jag hör från stället.

 • admin

  HAHAHA, hoppas det inte är pga mig! Varje gång jag hör talas om 1984 så tänker jag dessutom på filmen och att hon inte rakade muffen något. Hur det är med den saken här får vi (lyckligtvis) aldrig veta.
  Undrar om de fikade på månen?

 • Lena

  Skypefika, vi bokar det så snart Kenneth har fått igång trådlösa bredbandet. Min vaio har grym kamera!
  And we’ll be back. Soooooon!

 • admin

  Jaaaa, fika med RIKTIGT kaffe!
  Jag åker den 29:e december.

 • Lena

  Jajamänsan, ska sätta sprätt på teknikern… 😉
  Annars får jag köra med mobila bredbandet, det borde funka.
  Letar skrivbord som en tok nu så jag kan få till ett riktigt arbetsrum och när alla tråkigheter är avklarade ska jag försöka få lite rutiner i mitt jobb också. Med schemalagda kafferaster!
  29:e…. vi syr ihop nåt innan dess…. duvetvad…

You must be logged in to post a comment.