Engelskt kaffe

En sak man som svensk alltid är lite orolig för när man kommer utomlands är hur kaffet ska smaka. Och med all rätt. Svenskar är bortskämda med gott kaffe, så är det bara. Vi har haft problem med att hitta en okej sort här så jag tänkte att jag skulle göra en liten lista över sådana vi smakat.

Carte Noire Arome Absolu – Ett snabbkaffe som är helt okej. Smakar ungefär som Gevalias snabbkaffesorter. Gott men inte lika gott som bryggkaffe.

Twinings Rich – Påstår att det innehåller kaffebönor från Brasilien, Kenya och Sumatra och att det ska ge en extra “rik” smak. Inget kunde vara mer fel. Det här kaffet smakar bara beskt, ingenting annat.

Marks & Spencer’s Fairtrade Nicaraguan coffee – På förpackningen marknadsförs produkten med att bönorna är organiskt odlade på hög höjd med naturliga tillväxtmedel och yada yada. Måste t.o.m. förvaras i kylskåpet. Smakar något mer än Twinings Rich men inte mycket. Att servera det här kaffet med mjölk och socker smakar mest som – ja, just det – varm mjölk med socker.

Sainsbury’s Espresso – Nu börjar vi närma oss kvalitén på det bryggkaffe som säljs i Sverige. Det här smakar helt okej och är värdigt att bli en del av våra kaffestunder med asgoda kakor från Marks & Spencer’s. Äntligen.

Engelska kaffesorter verkar ofta vara märkta med en siffra från ett till fem som anger styrka. Ett tips är att alltid ta den starkaste sorten, alltså fem. Det verkar nämligen vara samma styrka som nästan alla kaffesorter i Sverige har.

8 comments to Engelskt kaffe

 • fiendishrabbit

  Hah. Hade en fransman i korren som tyckte att Svenskt kaffe smakade förjävligt. Så smaken är väl som baken.

  Vet dock att både Zoegas och Löfbergs är jefligt seriösa när det gäller deras kaffe i Sverige och går så långt som att de specialblandar kaffesorterna som säljs i olika delar av Sverige för att passa det lokala vattnet och komma så nära som möjligt till deras ideal för den kaffesorten.

 • admin

  Problemet med det här kaffet har varit att det inte smakar någonting alls. Typ som beskt vatten. Men kanske har mina smaklökar brunnit upp av all chili? 🙂

  Kul att höra om Zoega och Löfbergs. Tackar och bockar dem för det.

 • Jag upptäckte en enkel metod att få snabbkaffe att direkt smaka mycket bättre. En påse av ett yogi-te med smak av peppar, ingefära och andra heta kryddor inköpt på ICA gav en exklusivt diskret smak av kryddat kaffe.

 • Johan

  Det där med kaffe är fan det ständiga problemet när man reser. Fan kaffet i USA kunde man ju förgifta små kaniner med tror jag…man såg ju botten i koppen?? Menar vad i hvete är det egentligen?

  Vanligt svenskt kaffe verkar ju vara expresso utomlands. Vad kan man säga? Svenskar är ett härdat folk 😀

 • admin

  Vilken bra idé! Gillar yogite. 🙂

 • admin

  Brydde mig inte ens om att pröva vanligt kaffe i USA. Ja, vikingkaffe ska det vara!

 • Lena

  Testat Kopi Luwak?

 • admin

  Nej, vad är det för slags kaffe? Låter exotiskt! 🙂

You must be logged in to post a comment.