En uppgörelse med det förflutna

Gud vad vi har larvat oss hela tiden! Vi har betett oss som två sinnessjuka. Jag tror det blir så när två personer trängs i en liten lägenhet tillsammans med en massa kartonger och livet håller på att förändras så mycket att man knappt hajar det.

För att kunna skapa ordning måste varenda liten pinal gås igenom och sorteras antingen i kategorin Ta Med Sig, Slänga eller Stuffa Undan Tills Vidare.

Så otroligt mycket att slänga! Det är inte klokt vad jag samlat på mig under årens lopp. En del saker är ett mysterium varför jag sparat men jag antar att man bara trycker in massor i en låda och glömmer bort det. Det var många pennställ och kontorsvaror, sådant som sjunkit kraftigt i kurs sedan datorerna började invadera hemmen. Det är lustigt att man har sparat tidningsartiklar och utskrifter med information som var så viktig och sällsynt att man aldrig trodde att man skulle kunna få tag på den igen. Nu har man fått perspektiv på saker och ting. Med ett musklick kan man få reda på nästan vad som helst. Det är snarare så att man värjer sig mot information. Informationsinflation! Det blir extra tydligt när man gör en sån här släng-räd.

Nelson var besviken över att jag inte kastade mer. Men en del saker är bara för charmiga. Som konstiga mjukdjur ens kusin stickat till en som 9-åring. Och infoblad från Forodrim, Tolkienföreningen jag var med i för många år sedan. OhmygodLOL säger jag bara… Det får jag berätta om någon annan gång. Andra saker jag hittade var taxikvittot för färden till BB när jag skulle födas, min födelseannons, bilder ur en tidning om stickning där jag var fotomodell som baby. Jag är inte speciellt söt utan ser mest rödgråten och snuvig ut på de bilderna, men det är roligt att ha kvar. Gamla julkort som önskar “gått nytt år”. Kodade meddelanden från polare i mellanstadiet: “Hälsningar L-78.” Que?

En annan sak jag insett när jag hittat gamla serier och storyboards är att jag, trots att jag gillat det, alltid sugit på att rita. Någon borde talat om för mig att, “Don’t bother, du kan inte ens dra ett snyggt streck!” Men saker och ting ser samtidigt väldigt annorlunda ut idag. På grund av Internet är hela världen dina konkurrenter. Ett klick på Deviantart så får du se de mest otroliga grejer ritade av supertalanger. Förr kunde man bara jämföra sig med folk i plugget och liknande.

Det är verkligen som om hela livet passerar revy när man gör en sådan här utrensning!

You must be logged in to post a comment.