En arg lapp och en öppen dörr

Grannen ovanför är inte bara korkad, han är även irriterande. Det här huset har pappersväggar och pappersgolv men ändå måste han träna inomhus, helt plötsligt vråla rakt ut i en halv minut klockan sju en lördagsmorgon samt skrika åt sin flickvän och kasta saker klockan två på natten en vardag.

Så en natt när det sistnämnda hände fick jag nog. Trots att det är väldigt svenskt och fegt gick jag upp ur sängen och plitade ner mina åsikter en lapp, inte alltför arg. Sedan smög jag mig, iförd endast nattlinne och Nelles militärjacka, till grannens dörr och sköt lappen under dörrspringan.

Igår knackade han på vår dörr. Nelle öppnade. “Har ni varit inne i vårt förråd?” “Eeeh nej?” Så visade han förrådet. Attans, det var ju där jag lagt in lappen! Dörren gick tydligen inte till hans lägenhet. Lappen var emellertid borta. “För det står en massa saker där nu som inte är våra. Ja, dörren är ju alltid öppen och nyckeln hänger här på insidan visserligen. Men om det inte är ni och inte grannen ovanför oss, då måste jag ringa polisen!”

Ringa polisen. Vilket rikspucko. Jag skulle vilja se snutens min när de frågar om någonting har blivit stulet. “Nej, vi har bara fått en massa extra saker.” Och när de frågar om någon har brutit sig in. “Nej, dörren är alltid öppen och nyckeln hänger där.” Sorry boy, but you don’t have a case.

Spännande fortsättning följer (kanske).

4 comments to En arg lapp och en öppen dörr

 • tomSmoke

  Livet är fullt av överraskningar. Kanske tur att man bor i Alzheimer City med pensionärer som lägger sig kl. 21.00 och som håller käften.
  Snart skall du väl åka till USA och rocka. Själv har jag gjort ett gig/föreläsning på DreamHack Winter.
  Ha det!

 • Lena

  Hoppas snuten kommer när ni är hemma. Den brottsanmälan skulle man vilja höra…

 • admin

  Pensionärer är okej om de inte klagar för att man spolar i toaletten och dylikt!
  Japp, åker den 29:e december, can’t wait. DreamHackyay!

 • […] börjar jag bli gruvligt trött på grannarna som jag tidigare berättat om. Tjejen har ett par dagar i rad legat och gråtit och skrikit i timmar. Igår natt hörde jag […]

You must be logged in to post a comment.