Den mystiska pendeltågmannen

Någonting meningslöst ska man ha att roa sig med när man pendlar i hundra bast varje morgon. Vid Bromley South finns en gubbe som alltid tar samma avgång som jag – Southeastern mot Orpington. Han går på i mitten av tåget och så snart tåget har börjat rulla går han genom hela tåget, mellan vagnarna tills han kommer längst bak. Jag har spionerat på honom i veckor nu och han gör likadant varje dag. Varför går han inte bara på där bak direkt i stället?

Han kanske är en fattig pensionär som försöker spara pengar på att läsa begagnade tidningar och kollar om det finns några kvarlämnade i tåget, tänkte jag. Jag gjorde således ett test och tog med exotiska lokaltidningar såsom Docklands24 och The Wharf från andra sidan staden och så la jag dem på ett säte. Ingen reaktion. Jag prövade i morse att lägga tidningen på hatthyllan. Men till min besvikelse gick gubben bara förbi.

Det här var konstigt. Måste utredas närmare. Några förslag på ytterligare test?

3 comments to Den mystiska pendeltågmannen

You must be logged in to post a comment.