Camden market

Jag ska inte klaga över att folk inte hälsar på oss. Nu har ett helt gäng vänner varit här och om en och en halv vecka kommer Lena och Kenneth hit. Camden market är populärt. Dit ville vännerna och även Lena och Kenneth. Så nu har vi tjuvkollat där! Men vi ska såklart åka dit igen.

Camden market är kaotiskt. Rhodos turistgator – släng er i väggen! (Ta det från en som vet.) Man tränger sig fram med myrsteg och måste skrika åt varandra för att höras. Överallt säljs samma saker – krimskrams, turisttjafs och kläder som antagligen kommer att falla sönder efter två användningar. Och folk älskar det. Jag gäspar åt alla hårdrockströjor och dödskallekepsar. Har sett alldeles för mycket i min dag och är ganska trött på det. Englandsimport var grejen förut när Blue Fox var den enda hårdrocksaffären i Stockholm, nu hamnar mina pengar hellre hos Lip Service eller Demonia. Ja, det finns faktiskt sådant – kvalitetsfetishkläder! “Jag köper inte bandtishor längre,” mumlar Mange och bläddrar bland något svart med läskigt tryck. Alla har sina mycket detaljerade preferenser. Så kommer vi till någonting som vi kan kalla för gothgränd. Plötsligt vaknar jag till! Små söta korsetter, vita klänningar med nätärmar, krossad sammet och lack. Ååååååh! Men var ska man börja? Det blir intryck overload och vi går och tar en bira i närheten av Covent Garden i stället. Som sagt, ett återbesök kan vara på sin plats…
Pub LondonPub London Covent Garden
Nelle håller på att snubbla över en storpudel när han kommer med två pints från baren. Att festa med hundar är för oss svenskar lite… exotiskt. Men lustigt.

Vännerna älskar London. Såklart. De vill inte ens festa för mycket av rädsla för att bli bakis nästa dag och missa någonting av staden.

4 comments to Camden market

You must be logged in to post a comment.