Camden market nu igen

Så var vi tillbaka på Camden market i söndags. Vi gick vidare ungefär samma rutt vi tagit med Mange och gänget sist. Jag trodde nästan Lena och Kenneth skulle avsky Camden market, det är ju så kaotiskt och så mycket skräp som säljs. Men de tyckte det var roligt just därför att det fanns så mycket olika människor och så mycket konstigt att titta på. Vi kom in på en gata vid kanalen som vi missade sist. Det blev besök i några hårdrocksaffärer också för jag ville kolla på en korsett. Var lite sugen på det trots att jag absolut inte behöver mer festkläder. De enda “fester” man går på nuförtiden är ju afterwork-pubar där det bara skulle kännas konstigt att vara uppklädd. Men ibland behöver man den där shoppingkicken. Det var roligt att se Kenneth gå omkring och bläddra bland metaltröjor medan dödsmetall brölade ur högtalarna. Det såg ut som om han aldrig hade gjort något annat. Vem som helst kan verkligen gå in i vilken affär som helst här utan att känna sig uttittad. De hade smällt upp en stor cybershop lite längre bort med skiiiithög musik och lättklädda brudar som dansade fult. Där gick det in massor med småbarn och glodde med stora ögon. Och så Nelle förstås som var inne där jättelänge av någon anledning…

Vid det här laget frös jag så jag skakade och hade pissont i ryggen. Men det skulle inte få hindra mig från att prova korsetter minsann! Vi hittade några oerhört flummiga shoppar. I den ena stod expediterna bara och kastade plastråttor på varandra och det fanns ingen spegel i omklädningsrummet. På den andra hittade jag en fin lila! Trång som sjutton, precis som det ska vara. Med riktiga skenor och sidenband, en svart ros och svart nät över det lila. Priset skvallrade om att det nog måste varit stöldgods och vi fick inget kvitto, alla i affären var jättemisstänksamma och Lena och Kenneth blev antagligen tagna för undercoverdetektiver. Men vem orkade bry sig? Som nybliven korsettägare studsade jag glatt ut ur affären med min påse.

Nelle och jag fick en hel stor dragväska och en tung kasse att ta med oss hem med presenter och grejer Lena och Kenneth fraktat till oss från Sverige. Kaffe, snacks, tyger, bomull, smink… Exotiska varor från ett fjärran land. 🙂

Korsett Camden London

9 comments to Camden market nu igen

 • Lena

  GUD så fin du är!
  puss

 • fiendishrabbit

  O_O Niiiice.

  Fast jag tror på uppsatt hår och en lila sidenblomma bakom örat (eller något sådant).

  P.S: La Bohème går på Royal Opera i December vilket anses vara en av de främsta genom tiderna. Dvs om du:
  a. Gillar opera
  b. Tror att du kan klämma in Nelle i en Frack.
  c. Är villig att betala 320-360 pund.

  =D

 • Sitter som en smäck. Bara ny matchande gura som saknas.

 • admin

  Ja, mitt svintohår får bli ett senare projekt (bilden är tagen mellan jobbet och middagen). 🙂
  Tack för tipset! Får nog bli endast snooker för oss i december. Annars är jag lite intresserad av opera eftersom jag läst musikvetenskap. Men liiiite dyrt kanske. Durå, är du operafan?

 • admin

  Ny? Vad är det för fel på Jackson the Ripper? 🙁

 • fiendishrabbit

  1. Svintohår? Nej! Svintohår spottar åt gravitationen, lustmördar frisörer skrattar åt alla försök att forma och betvinga.
  Från vad jag har sett på bilder så är det inte svinto vi snackar om.
  Don’t play yourself down! Det är vackert som det är, det är bara romantigothen inom mig (begravd till nacken, men lyckas rymma lite titt som tätt ändå) som begär MER romantigotik. MEEEER! 🙂

  2. Ingen operafanatiker (snarare skulle du kunna kalla mig opera-barbar).
  Jag har nästan ingen koll på diverse operasångare och har svårt att fatta debatten mellan diverse pretton som hatar/älskar (och då menar jag verkligen älska/hata i den starkaste bemärkelsen) den och den operasångaren på grund av hur de sjunger det och det musikstycket…

  …men, men det är trevligt att lyssna på i begränsade mått och grymt imponerande.

 • admin

  Råkade nämligen rakpermanenta mig tidigare i år. Ej att rekommendera, lol. *Blush* Ok, måste ta en ny ännu gothigare bild senare. 🙂 Nu behövs bara en fest. Feee-eeeeest? Någon?
  Okaj, jag har i och för sig bara varit på opera två gånger. Senast Don Giovanni på Operan i Stockholm. En riktigt kul upplevelse. De hade moderniserat hela verket så att översättningen var helflummig, massa sjuk slang och skit. Min plastkusin som då var typ 18 såg måttligt road ut i pausen. “Jadu, mycket roligare än så här blir det nog inte på opera,” sa jag och det var nog sant. Sen kan min farsa sjunga hela sista scenen i Tosca och morsan har sett allt som finns att se, t.o.m. Fidelio – det är fan pretto. 🙂

 • jattefint, forstar att du ar glad! men som sagt: till afterwork-puben passar den kanske inte 😛
  alskar camden och de roliga tok-butikerna, det basta som finns!

 • fiendishrabbit

  Någon gick frivilligt och såg Fidelio? O_o
  Till och med 1814 versionen ryktas vara riktigt dålig.
  När det gäller Don Giovanni så såg jag inte den varianten, men jag har sett Don Giovanni i Berlin.
  Trevlig.
  Billig (i jämförelse, betalade “bara” ungefär 600kr, annars så hade jag nog skippat. Opera är något jag mest lyssnar på stream radio).

  Hmm. Kanske en kompromiss? Fest med tema “Opera Night”? En chans att plocka fram höghattarna, caperna, damer i rustning och behornade hjälmar och annat lull-lull. Som musik, Opera, eller kanske Power Metal om man vill vara lite mer ironisk och kontemporär. 🙂

  P.S: Jag har sett dina gamla bilder! Fortfarande inte vad jag skulle kalla svintohår även om det är en del mer frizz än i den här bilden.

You must be logged in to post a comment.