Brittisk engelska – help!

Fan att det ska vara så svårt att haja vad folk säger här! Jag brukade skratta åt de puckade jänkarna i Djävulen bär Prada som inte fattade när deras boss pratade brittisk engelska men nu känner jag i stället igen mig. Inte blir det bättre av att jag jobbar på ett ställe där alla utom jag har anställts för att de är sportfånar och ska leva och andas sport 24 timmar om dygnet. Det blir som ett helt annat språk. Man kan inte avgöra vad som är namn på cricketspelare, golfturneringar, rugbyregler eller helt enkelt bara ett konstigt uttalat ord.

“Ours” kan uttalas som “äääääs” och Barack Obama kan bli “Brack Ubamm” om man har otur. Den som säger att brittisk engelska är vackert har inte hört Londondialekten. “Oooyyääääaaahhhuuuuuhhhhååå.” Inte en konsonant så långt örat når.

Det är när man ler och säger “Javisst!” och den andre får ett konstigt uttryck i ansiktet som man inser att man har gjort bort sig… alternativt lovat någonting olämpligt.

8 comments to Brittisk engelska – help!

 • fiendishrabbit

  Det är ju inte precis som hela london talar samma dialekt?

  Är det Cockney, hackney eller vad?

 • va? jag tycker det är fint och charmigt när man kan ha en hel konversation utan att höra bokstaven T, till exempel. 🙂
  men kan hålla med om att det kan gå överstyr ibland. var i hela världen jobbar du förresten?

 • Haha, du kommer lara dig att forsta vad de sager efter ett tag.

  Jag ar heltklart en av dem som uppskattar en valtalig engelsmnn. Dialekten som jag gillar ar den sk ‘queen’s english’ och enligt mig later den valdigt vackert och sofistikerat speciellt brevid en amerikan.

  Sen ar det ju precise som fiendishrabbit skriver, det finns extremt manga olika dialekter och vissa ar hemska sa som cockney. Den mesta engelskan som talas i ostra london ar hemsk och nast intill oforstarbar. De kapar av orden och de talar valdigt fort, vilket gor att jag efter fyra ar i London fortfarande har problem att forsta dem.

  x L

 • admin

  Det ar rotvalska! 🙂

 • admin

  Hehe, ja T var det lange sen jag horde!
  Jag jobbar pa ett sportsbetting-foretag med sokmotortjafs. 🙂

 • admin

  Ja, queens english ar det nast vackraste “spraket” som finns. Nast efter japanska da. 🙂
  Som tur forstar man allting pa tv och tunnelbanan och sa. Det var betryggande att hora att nagon annan ocksa tycker att det ar grotigt!

 • Lena

  Hört Wayne Rooney säga nåt? Eller David Beckham? De låter som de är ansiktsförlamade båda två och dessutom med iq som maneter. Tony Blair däremot är en ren fröjd att lyssna på. Men det är väl som med andra storstäder – i några stadsdelar utvecklas nästan ett helt eget språk…

 • admin

  Ja och i Stockholm har vi ju Hoa-Hoaslang – det är en helt egen gren!

You must be logged in to post a comment.