Besök på Tower of London

Vi har snackat i veckor om att åka till towern men vädret har varit för risigt. Nu i söndags blev det äntligen av. Nelle hade redan sett den så jag fick tjata lite.

Towern i London

Man kan gå en gratis tour med en beefeater men det var helt tjockt med folk kring honom och man hörde ingenting så vi gick vidare på egen hand.

Medeltida kläder

I det här rummet fick vi höra historier om hur det kunde vara för unga pojkar som ville utbilda sig till knektar då det begav sig. En liten gosse i publiken fick frågan om han sett en avrättning ännu. “Ja!” svarade han glatt. (Och det var inte en amerikan.) Det är lustigt hur mycket människor skrattar åt avrättningar. Det leder mig att tro att alla har en morbid ådra och inte bara jag.

Tower of London

Jag kan rekommendera att gå in i Martin Tower. Där finns en utställning om Kooh-i-noor, Afrikas stjärna och andra gigantiska ädelstenar. Sen finns det andra små muséer spridda överallt kring detta område. Det är knappt man hinner se allt under ett besök faktiskt.

Guldlejon

Visst är det här lejonet gay? (Notera särskilt guldsnorren.)

Jag hade sett fram emot att se korparna som jag hört talas om. Vi hade mycket korpar på landet i Småland och de var fascinerande eftersom de hade så många olika ljud för sig. Kring Tower of London finns många korpar, vissa av dem sitter inburade medan andra håller till på gräsmattan (vingklippta, stackarna).

Korpar London

Korparna lär föra tur med sig och fick absolut inte dödas trots att de störde de astronomiska observationerna på Charles II:s tid. Legenden säger att en krigare, döende i strid, bad att få sitt huvud avhugget och begravt “on the white mount of London, facing towards France”. På så sätt skulle han för alltid skydda landet från angrepp från havet.

Stuffed raven

Plötsligt händer det. Någon gång då och då (ganska sällan bör jag tillägga) får jag syn på ett mjukdjur som säger: “Köp mig, köp mig!” och då måste jag liksom köpa det. Jag blir galen om jag inte får ta det med mig hem. Det finns ett exempel på min andra blogg (den blå Luman från Super Mario Galaxy). Blev helt förälskad i den här korpen som jag hittade i turistshoppen. Den är så metal. 😀

Slutligen kan jag rekommendera Tower Hill Diner som ligger på den lilla terrassen mitt emot towern. Vi har varit där 2-3 gånger nu och deras fish and chips är verkligen smaskens (ont om bra syltor i den här stan annars).

12 comments to Besök på Tower of London

 • Lena

  Korparna – ja du. Vet du varför de är vingklippta? Jo, för att enligt legenden är det ute med kungahuset om korparna lämnar Towern och rojalisterna vågar inte chansa. Det räckte liksom inte med att bura in dom…

  Ball mjukiskorp – dom missade jag! Däremot såg vi kronjuvelerna. Jättelustig visning. Man fick kliva upp på ett rullband och sen stå ABSOLUT STILLA på det och åka förbi montrarna, utan en sportmössa att hinna läsa alla skyltar och kolla in alla juvelerna. Och man fick bara åka en gång. Fast det är säkert inte de äkta juvelerna de visar i alla fall, utan några väldigt bra kopior i mycket bra hallogenbelysning… häpp!

 • admin

  Haha tänk om det vore så enkelt att få republik, skjuta några stackars korpar.
  Nelle såg kronjuvelerna sist men vi tror också att det är kopior och jag var trött och tyckte det var för dyrt för replicor så jag köpte en mjukiskorp i stället. 🙂

 • fiendishrabbit

  Jag hade tänk föreslå Costas om man gillar Fish&Chips.
  Fish&chips takeaway från Costas och sen traska över till Hyde eller Holland park för att käka (och slåss med ekorrarna om rättigheten till sin mat) var ju en klassiker.
  Sen såg jag att Costas lade ner förra året. Och då blev jag sjukt deprimerad.

  Fast du skulle ju ha besökt towern på en Fredag. Good Food Market (som är typ varje fredag) sätter ju upp sina stånd bara ett kvarter bort (i den där hamnen som ligger där).

 • Lena

  Nä nä man SKJUTER dom inte. Dom ska lämna Towern FLYGANDE och DÅ är monarkin illa ute. Jotack, man skulle kunna dressera dom kanske, om inte skötarna var där och knipsade med jämna mellanrum.
  Gått med i Republikanska Föreningen?
  😉

 • admin

  Costas låter grekiskt. Kalamares & Chips? 😉

 • admin

  Du får gå dit och göra dina berömda korpljud så kanske de följer efter dig likt råttfångaren från Hameln?
  Jag tänker inte rösta för republik förrän jag ser en uträkning på att skatteintäkterna från skvallertidningarna understiger apanaget. 😉

 • fiendishrabbit

  Tja. Costas hade grekiskt också, men jämfört med deras fish&chips (gjord på de vanliga diverse vitfiskarna) så…meh.

  Och när det gäller republik. Politiker som statsöverhuvud? Nej tack.

 • admin

  Fiendishrabbit for president!

 • fiendishrabbit

  …har du spelat Sam&Max: Abe Lincoln Must Die?
  The red button is…irresistible.

  P.S: Sam&Max: Abe Lincoln Must Die är gratis förresten.

 • admin

  One rabbit one law 😉

You must be logged in to post a comment.