Ankägg och civilisation

Nu har jag varit med och handlat för första gången. Det är precis lagom utbud av produkter man känner till och sådant man aldrig sett. Jag ser fram emot att testa nya texmexprodukter istället för bara Santa Maria och Old el Paso. Vi köpte något konstigt som hette Laksa paste. Vågat… Stor vin- och spritsektion naturligtvis. Vad sägs om en sjuttis vodka för 11 pund?

En sak som jag hört många säga och som jag kan märka redan nu är att folk är mycket artigare här än hemma. Springer man in i eller stöter till någon säger man “ursäkta”. Det är samma sak i Staterna. En jäkla massa ursäkta hela tiden. Dags att koppla på hövlighetsinställningen som, i alla fall hos mig, finns där naturligt men som jag tvingats tränga tillbaka för att orka med elaka Stockholm. Man verkar inte ha superbråttom eller känna press på sig att vara maximalt effektiv heller. Folk känns spontant lite mer civiliserade på det sättet här.

Vaktelägg
Någon som är sugen på ankägg?

4 comments to Ankägg och civilisation

  • Klart folk är artigare i England än i Sverige. ÖVERALLT är folk artigare än här… Och visst – koppla in ett automatiskt “please”, det används som vart tredje ord ungefär. Och man hälsar när man går in i affärer och ut ur dem också. Man hälsar när man stiger in i en hiss, hoppar på bussen eller kommer in på ett fik. Typ. Trevligt trevligt. Och jag är nyfiken på vad det var för paste ni köpte… 🙂

  • Jag tar nog hellre quail (vaktel) aggen, riktigt gott! Vilken trevlig blogg du har forresten 🙂

  • admin

    Kul! Och tack för att du länkade till mig! 🙂

  • admin

    I’m not so sure about Italy… och Tunisien. Men visst, om man jämför civiliserade länder så. 😉

You must be logged in to post a comment.