Sightseeing i London

Idag har vi varit på en liten sightseeingtur inne i London city. Vi har sett Big Ben, Westminster Abbey, Trafalgar Square (med Nelson’s Column som fick Nelle att känna sig lite extra potent) och Sherlock Holmes-muséet. Första intrycket är att det är en ganska rörig stad. Kaotiska vägar överallt och vräkiga byggnader mitt bland gamla, fina hus och byggnadsverk. Som om man inte riktigt har tänkt efter.

När man var tonåring hade man blivit fullkomligt exalterad av att gå omkring här. Då fanns inget Internet tillgängligt för vanliga dödliga och den enda affären där man kunde köpa hårdrocksgrejer i Stockholm var Punktshopen. Vi var inne i lite musikaffärer och utanför en av dem fick vi syn på en liten tunnel där hela ena väggen var täckt med musiker-sökes-annonser. En ung tjej med gitarr på ryggen blev “uppraggad” av en främmande snubbe. “Looking for… guitar lessons?” Eww.

Big Ben i London
Big Ben. Och Big Nelle!

Metal Militia
Hade man sett den här affären när man var 15 hade man skrikit rakt ut.

Sherlock Holmes tobak

Dr. Watson
Jag tyckte allt Dr. Watson verkade vara lite på kanelen.

5 comments to Sightseeing i London

 • fiendishrabbit

  Haha, säker på att det var ett raggförsök?
  Expandera! Precis hur slemmigt var det? xD

  Men i alla fall, London är ett skitbra ställe att ragga upp musiker till galna projekt. OrSoIHeard.

 • admin

  Det var typ så här:
  – Heeej! Är du sångerska?
  – Nääää.
  – Nähä, behöver du en basist då?
  – Nja, alltså jag är redan med i ett band.
  – Vad för lappar letar du efter då? (otålig)
  – Jag letar efter gitarrlärare.
  – Ahaaa! *wink* What level are you on? osv.
  Sen gick vi.
  Jag vet inte, det var något med sättet han sa det på och det faktum att han aldrig gav sig. Hade hon sagt att hon sökte en dan tranh-spelare så hade han givetvis anmält sig som frivillig även då.

 • fiendishrabbit

  Det är ganska högt på slemskalan. Nästan uppe på To Catch A Predator nivå.
  Fan, du borde ha anmält dig själv (och inte bara för att täppa igen truten på killen =P).
  Lite extrainkomst för att klara av den krossande hyran =P Fritt företagande. Kontakter. Folk som du kan tvinga att spela tvspelsmetal =D

 • admin

  Asch, ja, du har naturligtvis rätt! Men en djupt rotad vana hos mig gör att jag har svårt för att ta första steget till raggning på brudar. Jag menar, jag har ju aldrig behövt! 😉
  Hur jag är som gitarrlärare kan du fråga min plastkusse som jag gav en lektion. Jag råkade skriva tabulaturen upp och ner… Visserligen efter ett par järn på en släktfest men ändå.

 • City avser inte centrala London sa att du vet! Manga tar fel pa det dar i borjan och det kan leda till rejala misstag. City ar typ post code areas EC 1, 2, 3 och 4.

  Ar man i Westminster (Big Ben, Leicester Square, Oxford Street etc) sa brukar man kalla det for West End.

You must be logged in to post a comment.